BiH

Crnadak pisao Lavrovu: Hvala za posjetu BiH

Crnadak pisao Lavrovu: Hvala za posjetu BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Crnadak pisao Lavrovu: Hvala za posjetu BiH

SARAJEVO – Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, uputio je pismo ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu u kojem mu se zahvalio na prihvatanju njegovog poziva za posjetu Bosni i Hercegovini

U pismu koje je Crnadak uputio Lavrovu navodi se da posjeta i poruke koje je ruski ministar poslao, posebno one koje se odnose na podršku unutrašnjem dogovoru i striktnom poštovanju Dejtonskog sporazuma, predstavljaju doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH i regiona.

"Uvjeren sam da će ova posjeta imati duboke i dalekosežne pozitivne efekte na razvoj naše saradnje u oblasti političkog dijaloga i ekonomskih odnosa, kao i na razvoj naših kulturnih veza. Posebno sam zahvalan što je dio tvoje posjete uključivao i razgovore u institucijama Republike Srpske, zbog posebnog značaja koji za sve nas iz Republike Srpske imaju odnosi sa Ruskom Federacijom i ruskim narodom", naveo je Crnadak u pismu upućenom ruskom kolegi.

Takođe, Crnadak se zahvalio ministru Lavrovu na pozivu da posjeti Moskvu, izražavajući nadu da će se posjeta uskoro realizovati.

Podsjetimo, ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravio je prethodnog petka u BiH, gdje je posjetio Sarajevo i Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije