BiH

Čubrilović: Ako je potrebno, radićemo i u avgustu

Čubrilović: Ako je potrebno, radićemo i u avgustu
Foto: Arhivska fotografija | Čubrilović: Ako je potrebno, radićemo i u avgustu

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da ne isključuje mogućnost nastavka rada parlamenta i tokom ljetne pauze ukoliko ne bude okončana peta redovna sjednica koja ima najviše tačaka u ovom sazivu.

"Nećemo na odmor dok ovu sjednicu ne završimo. Ako je potrebno, radićemo i u avgustu", rekao je Čubrilović za RTRS.

On je naveo da je planirano da Narodna skupština Republike Srpske radi do kraja jula, te da će, ukoliko bude dovoljno materijala, biti zakazana još jedna sjednica prije ljetne pauze.

Čubrilović je rad parlamenta u prvih pola godine ocijenio kao uspješan, navodeći da je ispoštovana planirana dinamika.

"Parlament je do sada usvojio 29 zakona, 27 u formi nacrta zakona, obradio 26 tematskih cjelina i šest strategija, a u toku je i peta redovna sjednica. Kada sagledamo sve to, možemo biti zadovoljni", rekao je Čubrilović.

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske najefikasniji parlament u BiH, navodeći da ni poslije osam mjeseci od izbora većina parlamenata u BiH nije formirala ni radna tijela.

Čubrilović ističe da se rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske vode u duhu parlamentarizma, ali i da su razumljiva obraćanja pojedinih poslanika, s obzirom na to da je u Srpskoj još mlada parlamentarna demokratija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije