BiH

Čubrilović: Institucije RS stabilne i funkcionišu u skladu sa Ustavom

Čubrilović: Institucije RS stabilne i funkcionišu u skladu sa Ustavom
Foto: NSRS | Čubrilović: Institucije RS stabilne i funkcionišu u skladu sa Ustavom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Banjaluci da su svi organi vlasti i institucije Republike Srpske stabilni i da funkcionišu u skladu sa Ustavom, zakonom i osnovnim načelima demokratije.

Čubrilović je na sastanku sa prvim zamjenikom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Denisom Volterom Hernom ocijenio da je u Srpskoj i BiH neophodno i dalje graditi sistem koji će nesmetano funkcionisati, bez obzira na personalna rješenja, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske. 

On je izrazio opredjeljenje za donošenje reformskih zakona i stvaranje boljih uslova za razvoj privrede, te omogućavanje novog zapošljavanja i privlačenje stranih investitora, za šta je neophodno izgraditi kvalitetnu i funkcionalnu infrastrukturu i omogućiti potpuniju vladavinu prava. 

Čubrilović i Hern, koji je i supervizor za Brčko distrikt, razgovarali su i o pripremama za nesmetano održavanje opštih izbora naredne godine, kao i o drugim aktuelnim političkim temama u Srpskoj i BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije