BiH

Čubrilović: NS RS pokazala puni kapacitet u kriznim situacijama

Čubrilović: NS RS pokazala puni kapacitet u kriznim situacijama
Foto: N.N. | Čubrilović: NS RS pokazala puni kapacitet u kriznim situacijama
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, rekao je da je tokom ovog mandata parlament Srpske odradio najviše zakona i dokumenata od svih parlamenata u BiH i od nekih u regionu, te da je većina funkcionisala stabilno.

Čubrilović je naglasio da je Narodna skupština pokazala puni kapacitet u kriznim trenucima kada je bilo problema sa opozicijom i pokušajima blokade rada.

"Sva zakonska rješenja i odluke su donesene i tematske cjeline usvojene. O nekom uticaju sa strane se ne može govoriti jer uticaj u Skupštini jedino ima većina, što je normalno", rekao je Čubrilović za "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, od opozicije nije bilo nekih konstruktivnih prijedloga, osim nekoliko prijedloga pojedinih poslanika, a sastavni dio ponašanja opozicije bilo je napuštanje sjednica i pokušaj blokiranja predsjedavajućeg.

"Smatrali su da će preko takvog djelovanja doći do ugleda u narodu, ali očegledno se to nije desilo. Skupština je završavala svaku sjednicu koju je zakazala, tako da slobodno mogu reći da su efekti napuštanja sjednica bili negativni samo za opoziciju", napomenuo je Čubrilović.

Čubrilović najvećim uspjehom u proteklom mandatu smatra činjenicu da su na vrijeme usvajani svi akti i budžeti, te da nije bilo prenosa nadležnosti na druge institucije, dok su manjkavosti periodi kada je dolazilo do prinudnih pauza u radu Skupštine, odnosno kada su poslanici opozicije blokirali rad predsjedavajućeg i kada su sjednice održavane u maloj sali.

On je rekao da u Narodnu skupštinu još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu o izvještaju komisije za Srebrenicu, te da će ukoliko zahtjev stigne, Kolegijum odlučivati kada će se i u kom vremenskom roku održati sjednica.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije