BiH

Čubrilović: Nova godina da donese zdravlje i oporavak privrede

Čubrilović: Nova godina da donese zdravlje i oporavak privrede
Foto: N.N. | Čubrilović: Nova godina da donese zdravlje i oporavak privrede

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas Novu godinu svima koji praznuju po julijanskom kalendaru i poželio im zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu.

"Sa željom da pravoslavna Nova godina donese svima ljepše trenutke od godine za nama, prije svega zdravlje, a svima nama da se izborimo sa pandemijom virusa korona, nadam se da će godina pred nama biti godina oporavka privrede i oživljavanja ekonomije", istakao je Čubrilović.

On je podsjetio da je prošla godina bila teška godina u kojoj su brojne porodice ostale bez svojih najmilijih, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Svima od srca želim da ova godina bude godina u kojoj ćemo se radovati i u kojoj ćemo uložiti sve svoje snage da se što prije vratimo normalnom životu, obavezama i da zajedno prevaziđemo probleme koje je pandemija, koja je pogodila cijeli svijet, ostavila na našu privredu", naveo je Čubrilović.

On je poželio da građani praznik provedu u sreći, veselju i u društvu bližnjih.

"Želim da u godini koja dolazi ostvarite lični i porodični uspjeh. Svim građanima želim srećnu i uspješnu pravoslavnu Novu godinu", naveo je Čubrilović u novogodišnjoj čestitki.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije