BiH

Čubrilović: Očekujem konstruktivnu raspravu, ali ne i potpuno jedinstvo

Čubrilović: Očekujem konstruktivnu raspravu, ali ne i potpuno jedinstvo
Foto: N.N. | Čubrilović: Očekujem konstruktivnu raspravu, ali ne i potpuno jedinstvo

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da sutrašnja sjednica parlamenta Srpske koja se održava na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je pokrenuo zaštitu vitalnog interesa bude konstruktiva, ali ne i da dođe do potpunog jedinstva stranaka.

Čubrilović je naveo da će lideri svih parlamentarnih stranaka imati mogućnost da se obrate u parlamentu i da zbog toga očekuje da rasprava bude konstruktivna.

"Očekujem da ćemo na kraju imati odluku koja potvrđuje stav srpskog člana Predsjedništva BiH", rekao je Čubrilović za Alternativnu televiziju.

Narodna skupština razmotriće sutra na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme /IFES/, veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Čubrilović smatra da bi to bilo preuzimanje nekih nadležnosti, te da bi značilo direktno miješanje u izborni proces.

Od Centralne izborne komisije očekuje da shvate ozbiljnost trenutka i pozicije na koje su došli, bez obzira kako su tu došli, jer je riječ o važnom izbornom ciklusu kada se biraju lokalni nivoi vlasti, a podijeljenost je evidentna.

Smatra da sutrašnja posebna sjednica, koja počinje ujutro u 9.00, bude završena poslije nekoliko časova, ako bude dovoljno razumijevanja.

On očekuje da će u septembru biti održana i redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije