BiH

Čubrilović: Opozicija od početka sjednice počela sa opstrukcijom

Čubrilović: Opozicija od početka sjednice počela sa opstrukcijom
Foto: Ilustracija | Čubrilović: Opozicija od početka sjednice počela sa opstrukcijom

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da opozicija nije blokirala rad parlamenta zbog toga što na dnevni red nisu uvršteni njihovi prijedlozi ili zbog povrede poslovnika, već je od početka sjednice počela sa opstrukcijom.

"Reklamiranje poslovnika na taj način i toliko puta nije ništa drugo nego opstrukcija rada Narodne skupštine. Mislim da je i ovaj put većina pokazala zrelost i odnos prema Narodnoj skupštini kao instituciji", rekao je Čubrilović za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je ocijenio da je Narodna skupština, kao institucija važnija od ijednog pojedinca, od bilo koje parlamentarne grupe, vlasti ili opozicije.

"Ne može nikakva povreda poslovnika biti razlog da se opstruiše rad Narodne skupštine", poručio je Čubrilović.

On vjeruje da će se narodni poslanici vratiti i imati konstruktivniji pristup prema radu Narodne skupštine Republike Srpske.

"Moraćemo iznalaziti zajednička rješenja, bez postavljanja ultimatuma. Ta pitanja već na kolegijumu treba da se riješe", dodao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, nastojaće se spriječiti svaki pokušaj blokade rada parlamenta bez sukoba.

On smatra da je obaveza skupštinskog rukovodstva da obezbijedi rad parlamenta, a poslanici su tu da rade.

Čubrilović kaže da zato nije vijest da je blokiran parlament, nego da je Narodna skupština okončala sjednicu po usvojenom dnevnom redu u uslovima u kojima je to bilo moguće.

"Zasjedanje je završeno u prisustvu 45 poslanika, a gotovo sve odluke donesene su jednoglasno", istakao je Čubrilović i podsjetio da su za skupštinsku većinu potrebna 42 poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije