BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Plasirana namjerna laž s ciljem diskreditacije Viškovića

Čubrilović: Plasirana namjerna laž s ciljem diskreditacije Viškovića
Foto: Arhiva | Čubrilović: Plasirana namjerna laž s ciljem diskreditacije Viškovića
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je "odavno postalo jasno da određeni sarajevski mediji, po nalogu obavještajnih i paraobavještajnih bošnjačkih službi bezbjednosti, čine sve da diskriminišu srpski kadar, tačnije sve one Srbe u institucijama Republike Srpske i BiH kada im svojim principijelnim stavom zasmetaju".

Komentarišući napade iz Sarajeva na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, Čubrilović je rekao da je "izmišljanje stenograma o navodnom učešću premijera u događajima oko Srebrenice, falsifikovanje svjedočenja, transkripta presretnutih razgovora - namjerna laž".

"Gotovo sav kadar iz Republike Srpske, naravno oni koji su zasmetali političkom Sarajevu, prošli su golgotu. Kao u Andrićevoj 'Prokletoj avliji' ako nije bilo dokaza, kao što obično i nije, bili su krivi jer im se trudna majka o zločinca očešala. I to je taj oprobani recept u kojem su svi Srbi koji su bili rođeni u vrijeme rata zločinci, a svi Bošnjaci uvijek i samo njihove žrtve. Tužno je i nemoguće graditi zemlju na tim osnovama, podjela, laži i podvala", naglasio je Čubrilović.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije