BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Policija dala nemjerljiv doprinos u zaštiti RS

Čubrilović: Policija dala nemjerljiv doprinos u zaštiti RS
Foto: N.N. | Čubrilović: Policija dala nemjerljiv doprinos u zaštiti RS
N.N.

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču i direktoru policije Darku Ćulumu, kao i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srpske uputio je iskrene čestitke povodom 4. aprila, Dan policije Republike Srpske.

„U proteklih 27 godina postojanja i uspješnog rada, Policija Republike Srpske dala je nemjerljiv doprinos u očuvanju bezbjednosti i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, štiteći bezbjednost, imovinu i prava svih naroda i građana“, napisao je predsjednik Čubrilović.

On je istakao da ne smijemo zaboraviti da je Policija Repubilke Srpske bila prva organizovana institucija Republike Srpske koja je imala kapacitet da zaštiti narod od stradanja, čak i prije Vojske Republike Srpske, koja je formirana 12. maja 1992. godine.

„U našem sjećanju vječno kao opomena treba da živi sjećanje da je na ovaj dan, 4. april, koji se slavi kao Dan policije Republike Srpske, u policijskoj stanici u Sarajevu mučki ubijen policajac Pero Petrović, a da su toga istoga dana u napadu na Policijsku školu na Vracama ubijeni mladi srpski specijalci, Mile Lizdek i Milorad Pupić, a ranjeni Duško Jević, Miodrag Repija i Risto Lubura“, naveo je predsjednik Narodne skupštine.

On je istakao da je od tada do danas Policija Republike Srpske svojim radom potvrdila  da je jedan od najvažnijih stubova postojanja Republike Srpske zbog čega je veoma važno da ojača svoje kapacitete i da policijske službe budu opremljene najsavremenijom opremom i tehnikom kako bi u svakom trenutku mogli efikasno i adekvatno da reaguju, u skladu sa Ustavom i zakonom. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije