BiH

Čubrilović: Predviđeno razmatranje 166 akata

Čubrilović: Predviđeno razmatranje 166 akata
Foto: Vladimir Stojaković | Čubrilović: Predviđeno razmatranje 166 akata

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je Prijedlogom Programa rada te institucije u ovoj godini predviđeno da budu razmatrane 93 zakonodavne i 73 tematske cjeline, odnosno 166 akata.

"Narodna skupština će u skladu sa ovlaštenjima donositi i druge opšte i pojedinačne akte koji nisu sadržani u Programu rada. Najviša zakonodavna institucija će do kraja ove godine imati dosta posla i obiman dnevni red", rekao je Čubrilović u Narodnoj skupštini obrazlažući Prijedlog Programa rada ove institucije.

On je naveo da bi u trećem kvartalu trebalo da bude razmatrano 21 zakonodavnih i 16 tematskih cjelina, a u četvrtom kvartalu 27 zakonodavnih i 15 tematskih cjelina.

Čubrilović je rekao da je Prijedlogom Programa rada u prvom kvartalu ove godine bilo predviđeno 24 zakonodavnih i 17 tematskih cjelina, a u drugom kvartalu 21 zakonodavnih i 25 tematskih cjelina, te da je ovaj dokument trebalo da bude usvojen u martu, ali zbog epidemije virusa korona to nije urađeno.

On je pozvao institucije i organe da uzmu aktivno učešće u radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije