BiH

Čubrilović: Procesuirati odgovorne za 'Tuzlansku kapiju'

Čubrilović: Procesuirati odgovorne za 'Tuzlansku kapiju'
Čubrilović: Procesuirati odgovorne za 'Tuzlansku kapiju'

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra poražavajućim što krivci za napad na vojnike JNA u Tuzli nisu procesuirani ni nakon 25 godina i poziva pravosudne institucije BiH da konačno procesuiraju odgovorne za ovaj zločin u kojem su stradali nedužni mladi vojnici koji su se mirno povlačili iz tog grada.

"Nema nikakve sumnje, bio je to isplaniran i organizovan napad na kolonu JNA koji je odnio živote mladim vojnicima, a mnogi od njih su teško ranjeni. Za taj zločin neko mora da odgovora", poručio je Čubrilović. 

On ističe da, radi mira, stabilnosti i bolje budućnosti zemlje, svi ratni zločini moraju biti istraženi i procesuirani, a odgovorni izvedeni pred lice pravde, saopšteno je iz Narodne skupštine. 

Čubrilović je ocijenio da je za porodice žrtava poražavajuća i uvredljiva činjenica da ni nakon 25 godina od zločina i 22 godine od završetka rata ne mogu u miru i dostojanstveno da dođu na mjesto tuzlanske tragedije i odaju poštu svojim najmilijim zbog ugrožene bezbjednosti, baš kao što to nisu mogli da učine ni porodice ubijenih vojnika JNA u nekadašnjoj sarajevskoj Doborovoljačkoj ulici. 

U Bijeljini će danas biti odata pošta pripadnicima JNA stradalim prije 25 godina u "Tuzlanskoj koloni" kada su ih napale muslimanske snage, koje su ubile 59, a ranile 44 vojnika. 

Obilježavanje ovog datuma održava se u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije