BiH

Čubrilović: Republika Srpska ne zaslužuje tretman kakav ima od Incka

Čubrilović: Republika Srpska ne zaslužuje tretman kakav ima od Incka
Foto: N.N. | Čubrilović: Republika Srpska ne zaslužuje tretman kakav ima od Incka

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Srpska ne zaslužuje tretman kakav sada ima od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, jer je u skladu sa Ustavom i zakonima ispoštovala sve dogovore koji su postignuti unutar BiH, uključujući i o Reformskoj agendi.

"Nema smisla na koji način Incko u Savjetu bezbjednosti UN komentariše situaciju u BiH. Može se posumnjati u njegovu kompetentnost ili dobre namjere nakon izještaja koje podnosi", rekao je novinarima u Banjaluci Čubrilović, koji je i predsjednik Gradskog odbora DNS-a.

Govoreći o situaciji u banjalučkom DNS-u, Čubrilović, koji je i predsjednik Gradskog odbora stranke u Banjaluci, ocijenio je da je situacija dobra.

"Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ispoštovao je sve što smo dogovorili prije izbora i stranka je ostala na pozicijama na kojima je bila, te zadržala sve predviđene pozicije", rekao je Čubrilović.

Na pitanje da li je Novo Grujić član DNS-a, Čubrilović je rekao da je Grujić naveo da jeste.

"Partiji se prisupa dobrovoljno i Grujić nije isključen iz DNS-a", dodao je Čubrilović i izrazio zadovoljstvo što je utvrđeno da bivši direktor Centra za socijalni rad Banjaluka Vera Sladojević nije kriva u postupku koji se u nadležnom sudu vodio protiv nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije