BiH

Čubrilović: Tadić i Dunović nisu legitimni predstavnici Srba

Čubrilović: Tadić i Dunović nisu legitimni predstavnici Srba
Čubrilović: Tadić i Dunović nisu legitimni predstavnici Srba

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda u parlamentu BiH Ognjen Tadić i potpredsjednik FBiH Milan Dunović nisu legitimni predstavnici Srba.

Čubrilović je istakao da nije prihvatljivo to što su Dunovića za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda izabrali drugi, te da je loša poruka i činjenica da Tadić nije izabran većinom srpskih glasova.

"Prema tome, ni potpredsjednik FBiH, ni prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH nisu legitimni predstavnici Srba. Time je načinjena značajna nepravda prema srpskom narodu", rekao je Čubrilović za "Narodne novine".

On je naglasio da se slučaj "Džaferović" mora do kraja rasvijetliti, jer se predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović dovodi u vezu sa strašnim zločinima počinjenim nad Srbima.

"Ukoliko se dokaže da je predsjedavajući parlamenta BiH odgovoran za ratne zločine počinjene nad Srbima, to će biti ponižavajuće za sve one koji su ga izabrali, posebno za poslanike iz Srpske, jer će time pokazati da su izdali sve one koji su učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je predsjednik parlamenta Srpske.

Čubrilović, koji je potpredsjednik DNS-a, rekao je da ova stranka ne bi prihvatila izjavu o evropskom putu BiH da nisu uvaženi prijedlozi i korekcije u odnosu na prvobitnu verziju izjave, a koji podrazumijevaju uvažavanje dejtonskih i ustavnih rješenja.

On je izrazio nadu da će poslanici pozicije i opozicije u parlamentu Srpske u narednom periodu biti jedinstveni kada je riječ o vitalnim interesima Srpske i njene ustavne nadležnosti, te naglasio da je koalicija SNSD-DNS-SP pokazala da je sposobna da uspješno vlada i odgovori na brojne izazove, kao i da se može očekivati da skupštinska većina bude još jača i čvršća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije