BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Uložen veliki trud da se u Cirihu obilježi 9. januar

Čubrilović: Uložen veliki trud da se u Cirihu obilježi 9. januar
Foto: N.N. | Čubrilović: Uložen veliki trud da se u Cirihu obilježi 9. januar
Srna

CIRIH - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da "veliki trud uložen da se prvi put u Cirihu obilježi 9. januar govori o snazi ljudi koji žele da pokažu da je Srpska stvorena prije početka ratnih dešavanja u BiH i da je taj dan simbol državnosti i garant opstanka srpskog naroda na prostoru BiH u okviru Republike Srpske".

Čubrilović je rekao da se samo prisustvujući takvim skupovima u dijaspori može vidjeti želja i odlučnost građana da obilježavaju Dan Republike, da im je veoma stalo do datuma koji karakterišu i koji su od značaja za Srpsku.

On je istakao da je Organizacioni odbor zaista uložio mnogo truda, napora i sredstava da bi prvo obilježavanje Dana Republike Srpske danas u Cirihu izgledalo svečano.

Čubrilović je istakao da je slavski dio obilježen u Hramu Svete Trojice, a samo obilježavanje Dana Republike Srpske biće održano u jednoj sali, gdje će biti prisutno oko 1.500 ljudi.

"Mislim da institucije Republike Srpske treba da daju podršku našim građanima u dijaspori, kao što je ova u Švajcarskoj, kako bi na način prihvatljiv i za njih i za nas obilježavali ove datume, a da to sve bude sinhronizovano i u organizaciji Republike Srpske", rekao je Čubrilović.

Čubrilović će večeras na proslavi Dana Republike u Ditikonu, kod Ciriha, održati prigodnu besjedu. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije