BiH

Čubrilović danas na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH

Čubrilović danas na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH
Foto: N.N. | Čubrilović danas na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prisustvovaće danas u Sarajevu konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH, te u Istočnom Sarajevu svečanom prijemu povodom stupanja na dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Čubrilović će u 14.00 časova prisustvovati konstitutivnoj sjednici Predsjedništva u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, najavljeno je iz Narodne skupštine Srpske.

On će u 17.00 časova prisustvovati svečanom prijemu povodom stupanja na dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dodik je juče pred Narodnom skupštinom Republike Srpske položio svečanu zakletvu, što je prvi put da je jedan od članova Predsjedništva zakletvu povodom izbora u ovaj najviši kolektivni organ na nivou BiH položio pred entitetskim parlamentom.

Osim Dodika kao srpskog člana, na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH biće inaugurisani i Šefik DŽaferović (SDA) kao bošnjački član i Željko Komšić /DF/ kao hrvatski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije