BiH

Čubrilović i Mićić: Usvojiti trasu autoputa koja odgovara Sembercima

Čubrilović i Mićić: Usvojiti trasu autoputa koja odgovara Sembercima
Foto: Ilustracija | Čubrilović i Mićić: Usvojiti trasu autoputa koja odgovara Sembercima

BIJELJINA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da će dati doprinos da bude usvojena ona trasa auto-puta od Rače prema Brčkom koja najviše odgovara građanima Bijeljine i Semberije.

"Rača je dobila prioritet zahvaljujući saradnji Turske i Srbije. Na nama je da se prilagođavamo tim putnim pravcima koji od Beograda preko Bijeljine vode ka Banjaluci i Sarajevu", rekao je Čubrilović novinarima poslije sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

On smatra da promjena prostornog plana, čija faza slijedi, ne bi trebalo da bude problem.

"Novi auto-put koji će proći pored Bijeljine daće dodatni impuls za razvoj ostale putne mreže", ocijenio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, ovi i ovako osmišljeni projekti znače razvoj cijele regije, a ujedno su i projekti povezivanja sa Srbijom.

On je naveo i da grad Bijeljina može da bude zadovoljna kako je riješeno pitanje ulaza i izlaza u grad.

Čubrilović je napomenuo da je sa Mićićem razgovarao i rješavanju pitanja riječnih nasipa da bi se izbjeglo ono što se dešavala prije nekoliko godina.

Čubrilović, koji je i predsjednik Demokratskog saveza, izrazio je uvjerenje da sa Mićićem neće biti problema kada je riječ o stranačkoj sradnji na nivou grada, za koju je rekao da je bila veoma dobra i da takva treba da ostane.

Mićić je nakon sastanka rekao novinarima da je danas dogovoreno da u budućoj saradnji grada Bijeljina i Narodne skupštine Republike Srpske budu obostrano podržavane sve dobre stvari, a kao najbitniji projekat je naveo auto-put od Rače prema Bijeljine i dalje prema Brčkom, Banjaluci i Sarajevu.

On je istakao da je Čubrilović prihvatio prijedlog gradske vlasti i obećao da će na višim organima vlasti uraditi sve da bude prihvaćena trasa auto-puta koja nije daleko od grada.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije