BiH

Čubrilović pokušava da pomiri poziciju i opoziciju

Čubrilović pokušava da pomiri poziciju i opoziciju
Foto: N.N. | Čubrilović pokušava da pomiri poziciju i opoziciju

BANJALUKA - Lideri vladajućih i opozicionih stranaka sješće u nedjelju za isti sto, a poslije nekoliko propalih pokušaja, sastaviće ih predsjednik Narodne skupštine.

Nedeljko Čubrilović odlučio je da proba da pomiri zavađene strane. Zbog blokada posljednjih sjednica, ali i teških riječi koje su pale na obe strane, kolegama iz koalicije, ali i Vukoti Govedarici, Branislavu Borenoviću i Draganu Čaviću poručio je da treba naći kompromis, kako bi Skupština ubuduće normalno radila. Lider SDS-a definitivno dolazi.

“Govor mržnje treba zaustaviti. Mislim da Parlament treba da ima svoje dostojanstvo, ali prvenstveno treba da shvate oni koji čine skupštinsku većinu da oni svojim postupcima moraju Parlament učiniti dostojanstvenim kako opozicija ne bi imala probleme”, rekao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Odazvaće se i lider NDP-a. Dragan Čavić poručuje da je sa Čubrilovićem i ranije razgovarao. Kaže da će opozicija izaći sa jedinstvenim stavom, ali da ne želi da prejudicira, i da izvlači bilo kakve zaključke.

“Vrijedi pokušati. Ja mislim da, ako ljudi imaju razuma, shvatiće da je većini korisno da se nađe rješenje, i da prestanu tenzije te vrste, teške kvalifikacije, teške riječi, to ne donosi korist nikome”, izjavio je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

U Skupštinu bi trebalo da dođu i lideri SNSD-a, Milorad Dodik, DNS-a, Marko Pavić, i Socijalističke partije, Petar Đokić. Lider socijalista se nije odgovarao na pozive dok je prvi čovjek DNS-a poručio da još ne zna hoće li sutra u Banjaluku i da ga nazovemo ujutro.

Posljednji pokušaj organizovanja zajedničkog susreta bio je sredinom prošlog mjeseca, kada je Dodik pozvao lidere svih stranaka, a tema je bila situacija u pravosuđu Bosne i Hercegovine. Opozicija je odbila poziv s obrazložnjem da sumnjaju u namjere predsjednika Republike. (ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije