BiH

Čubrilović predsjednik Narodne skupštine RS

Čubrilović predsjednik Narodne skupštine RS
Foto: N.N. | Čubrilović predsjednik Narodne skupštine RS
N.N.

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović novoizabrani je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Za Čubrilovića je glasalo 51 poslanika, 29 je bilo protiv, a niko nije bio suzdržan od ukupno 80 poslanika koliko je glasalo.

Sa druge strane, za kandidata Kluba poslanika DNS-a Duška Ivića glasalo je 8 poslanika, jedan poslanik je bio protiv, dok je 68 bilo uzdržano.

Čubrilović je rekao da je NS RS jedan od glavnih stubova RS i odraz tekovine demokratije da građani RS posredno odlučuju o najznačajnijim pitanjima. Rekao je da će se kao predsjednik parlamenta zalagati za očuvanje RS i međunarodnih akata koji određuju državni subjektevitet RS i unutrašnju strukturu BiH.

Dodao je i da će se dosljedno zalagati za prava svih konstitutivnih naroda i drugih građana RS, kao i za očuvanje tekovina odbrambeno otadžbinskog rata.

Novi-stari predsjednik NS RS  rekao je da očekuje od svih organa RS i BiH da poštuju odluke parlamenta RS koje će zajedno donositi.

"Republika Srpska je naša otadžbina i od nas zavisi njen napredak", rekao je Čubrilović.

"Novinare je pozvao da budu kritični s valjanim argumentima, a od svih organa vlasti u RS i BiH da sarađuju s parlamentom. Želim da donosimo dobre, pravedne i provodive zakone koji će omogućiti napredak RS i bolji život građana", rekao je Čubrilović.

Nakon obraćanja predsjednika NSR prešlo se na polaganje zakletve predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije