BiH

Čubrilović i Gojković: Srbija i RS nastaviće saradnju na svim poljima

Čubrilović i Gojković: Srbija i RS nastaviće saradnju na svim poljima
Foto: Vladimir Stojaković | Čubrilović sa Gojkovićevom: Srbija i RS nastaviće saradnju na svim poljima

BANJALUKA - Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas u Banjaluci s predsjednikom Parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem, kome je čestitala na ponovnom izboru na funkciju predsednika parlamenta tog entiteta BiH, kao i izbor njegovog najvišeg rukovodstva Republike Srpske.

Gojkovićeva, koja je u Banjaluci prisustvovala konstitutivnoj sjednici Skupštine RS i inauguraciji predsjednika i potpredsjednika RS, kao i polaganju svečane zakletve srpskog člana Predsjedništva BiH, istakla je da "ovakav oblik potvrde demokratskih vrijednosti i institucija predstavlja bitan doprinos stabilnosti i razvoju dobrih odnosa u regionu".

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je ukazala da "prisustvo visoke delegacije Srbije na konstitutivnoj sednici potvrđuje najčvršću opredeljenost i interes za saradnju i sveukupno produbljenje odnosa, zasnovanih na ukupnoj bliskosti i želji za jačanje bratskih veza na svim planovima".

Istakla je da će Srbija i RS, polazeći od najvišeg stepena bliskosti i uzajamne upućenosti, nastaviti intenzivno da razvijaju političku, ekonomske i saradnju na svim poljima, na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih, paralelnih odnosa iz 2006. godine.

Ocijenila je i da nakon nedavno uspješnih izbora postoje uslovi za nastavak plodotvorne saradnje sa Skupštinom RS, posebno imajući u vidu da nedavno potpisan Memorandum o obrazovanju Komisije za saradnju dvije skupštine omogućuje sveobuhvatnu i dinamičnu saradnju, i dodatni podsticaj, posebno na nivou radnih tijela.

Gojković je zahvalila na izraženom stavu podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu, odnosno politici Republike Srbije po pitanju Kosova i Metohije, zasnovanom na poštovanju međunarodnog prava, kao i uzajamnoj podršci i razumijevanju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije