BiH

Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima

Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima
Foto: N.N. | Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima

BANJALUKA - Direktor policije RS Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i "ciljane diskreditacije”.

"Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže...Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima", utvrdio je Ćulum.

Ćulum rekao je danas u Banjaluci da postoje razne priče i konstrukcije u vezi sa njegovim imenovanjem za direktora SIPA.

Dodao je da je prijedlog za njegovo imenovanje stigao iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministar i da će se vidjeti šta će biti.

"Postoje razne priče i konstrukcije o tome. Ovo je zemlja u kojoj svako može svašta da kaže i to nikome nije zabranjeno. Ima tu ciljanih informacija u smislu diskreditacije određenih ljudi, ali po tom pitanju ne želim ništa da kažem... Opraštam svima", rekao je Ćulum.

Kada je riječ o konkursu za njegovog nasljednika na funkciji direktora Policije Srpske, Ćulum je naveo da uslovi za izbor nisu rigorozniji, već su isti kao i kada je on konkurisao.

"Osnovni uslov je da kandidat bude u činu glavnog inspektora najmanje pet godina", rekao je Ćulum.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su članovi pojedinih lovačkih udruženja u Srpskoj lovili mimo sezone, Ćulum je rekao da policija za sada nema informacije ili prijave o tome.

"Onaj ko lovi u danima kada to nije predviđeno, čini krivolov i to je krivično djelo", rekao je Ćulum i dodao da pojedina lovačka udruženja imaju mogućnost da organizuju lov i u nelovnim danima ukoliko je riječ o štetočinama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije