BiH

Cvijanović: Građani spremni za novi investicioni ciklus

Cvijanović: Građani spremni za novi investicioni ciklus
Foto: Velibor Tripić | Cvijanović: Građani spremni za novi investicioni ciklus

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su građani Srpske spremni za otvaranje novog investicionog ciklusa koji će podrazumijevati da u rad mnogo više bude uključena domaća građevinska operativa.

"To će posljedično vući neke druge oblasti, među kojima su usluge. Time će biti stvarane pretpostavke za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), što znači i za rast plata, penzija i svih socijalnih davanja", rekla je Cvijanovićeva novinarima, govoreći o izmjenama Zakona o akcizama.

Ona kaže da ovo nailazi na opravdanje i da se razumije zašto se sve radi.

"Ovo nije poreski raj, ne može da bude, što sam rekla i poslodavcima. Kao građani bi trebalo da razumijemo da sve ovo ima svrhu i opravdanja. To što se podigla prevelika galama jeste politikanstvo onih političkih partija koje ne mogu podnijeti činjenicu da će se raditi, rasti BDP, da ćemo povećavati plate i penzije", zaključila je Cvijanovićeva.

Srpska izvršila sve obaveze u vezi sa mostom "Bratoljub"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je Srpska izvršila sve obaveze kada je riječ o mostu "Bratoljub" koji spaja Bratunac i Ljuboviju, ali da se dugo čekalo da budu završeni razgovori vezani za graničnu infrastrukturu, za šta su zadužene institucije na nivou BiH.

"Interes Vlade Republike Srpske i građana Srpske i Srbije jeste da most što prije bude stavljen u funkciju u punom kapacitetu, a to znači sa svim službama koje su predviđene i zajedničkim graničnim prelazom", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Most "Bratoljub" je završen, ali još nema graničnog prelaza između BiH i Srbije koji bi trebalo da bude zajednički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije