BiH

Cvijanović - Homan: Što prije formirati vlast na nivou BiH

Cvijanović - Homan: Što prije formirati vlast na nivou BiH
Foto: Srna | Cvijanović - Homan: Što prije formirati vlast na nivou BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Njemačke u BiH Kristijana Homan ocijenile su danas u Banjaluci da je važno nastaviti reformske procese radi unapređenja i stvaranja što boljeg ekonomskog ambijenta, te izrazile očekivanje da će što prije biti formirane vlasti na svim nivoima u BiH.

Cvijanovićeva je rekla da su institucije Srpske opredijeljenje za nastavak evropskog puta, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te istakla značaj poštivanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Govoreći o izvršavanju obaveza u procesu pridruživanja EU, Cvijanovićeva je upoznala Homanovu o tome da je Republika Srpska prva verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Cvijanovićeva je istakla da ekonomske teme ostaju prioritet u radu institucija Srpske, sa naglaskom na strateški pristup u stvaranju okvira za sprovođenje razvojnih programa i privlačenje domaćih i stranih investicija, te poboljšanje životnog standarda.

Tokom razgovora konstatovano je da je saradnja Republike Srpske i NJemačke dobra, uz uvjerenje da će biti nastavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije