BiH

Cvijanović: Moj mandat obilježio period stabilnosti institucija Srpske

Cvijanović: Moj mandat obilježio period stabilnosti institucija Srpske
Foto: N.N. | Cvijanović: Moj mandat obilježio period stabilnosti institucija Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je njen mandat obilježio period stabilnosti institucija Republike Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da se Vlada Srpske, kao jedna od najznačajnijih institucija, trudila da ima dobru saradnju sa Narodnom skupštinom Republike Srpske i posebno jaku saradnju sa predsjednikom Republike, tako da su se sve strateške stvari događale u tom institucionalnom miljeu i tu su se donosile odluke.

Ona je za ATV rekla da je za vrijeme njenog mandata bilo mnogo lijepih i ružnih momenata, uspjeha, ali i izazovnih perioda koje nijedan premijer ne bi sebi poželio, ali da je to dostojanstveno prebrođeno.

"Jedan od najružnijih trenutaka bile su velike poplave 2014. godine koje su nam odnijele cijeli budžet, sva drama koju smo zajedno preživljavali tih dana, lične i porodične sudbine, sagledavanje ukupne štete u društvu koja je bila strašna. To je bio veliki test za institucije i građane Srpske, koji smo morali zajedno da položimo", rekla je Cvijanovićeva i izrazila zadovoljstvo što je Vlada, zajedno sa predsjednikom Republike, reagovala pravovremeno kreirajući konkretne mjere za obnovu Srpske.

Govoreći o radu ministara u Vladi Srpske, Cvijanovićeva je navela da Vlada, koja je koaliciona, kao tim dobro funkcioniše i da zato nije bilo promjena, te da je zadovoljna što ni o jednom strateškom pitanju nije došlo do raskoraka.

"Kao tim smo uspjeli da ostvarimo zadati rezultat i nije bilo mimoilaženja o strateški važnim pitanjima, iako imamo različita mišljenja. Ne postoji ni jedan dan, ni jedna Skupština, niti jedna tačka koja je dovela koaliciju u pitanje. Važno je bilo da oni resori gdje je bilo potrebno mnogo intervenisati pokazuju živost i aktivnost koja je potrebna, dok neki drugi nisu mnogo izloženi javnosti", istakla je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je navela da je pozitivno i lijepo u premijerskom poslu kada se počne ostvarivati ono što je dogovoreno sa socijalnim partnerima i penzionerima.

"Nisam premijer i političar koji olako daje obećanja. Ne volim da govorim o ogromnim brojevima i procentima i ljudima bacam prašinu u oči. Dobra strana mog posla je da sam u stanju ispoštovati ono što sam obećala i kad se rezultati tog obećanog vide", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da nije obećavala 50.000 radnih mjesta, te da nije kao PDP koji obećava da će za godinu dana povećati penzije za 22 odsto.

Na pitanje da li će Vlada Srpske prodati Rudnik željezne rude "Ljubija", Cvijanovićeva je rekla da moraju biti proučene određene stvari, jer je riječ o strateškom subjektu.

"Svaka stvar koja je strateška ne lomi se preko koljena. Koalicioni partneri SNSD, DNS i SP će razgovarati i utvrdiće šta bi trebalo da se radi", zaključila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije