BiH

Cvijanović: Neprimjereno obraćanje poslanika bez zaštitne maske

Cvijanović: Neprimjereno obraćanje poslanika bez zaštitne maske
Foto: Srna | Cvijanović: Neprimjereno obraćanje poslanika bez zaštitne maske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da nije primjereno da se bilo ko od poslanika obraća za govornicom na sjednici Narodne skupštine bez zaštitne maske i odbacila tvrdnje opozicije da građane Srpske dijeli u zavisnosti od političkog opredjeljenja.

"Valjda je nošenje zaštitne maske standard koji mora vrijediti za sve, ali izgleda da za vas ne vrijedi", rekla je Cvijanovićeva tokom posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske tokom koje su ranije poslanici PDP-a Draško Stanivuković i Igor Crnadak istupali za govornicom bez zaštitne maske.

Ona je istakla da je Crnadak propustio priliku da kaže da je u Federaciji BiH bila zabrana kretanja licima do 18 godina.

"FBiH je mnoge mjere ukidala i bez namjere da nas obavijesti. To je potvrda nekih stvari o kojima mi u političkom kontekstu govorimo", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da zadržava pravo da komentariše opoziciju, sve dok opozicionari komentarišu njen rad.

"Ne mislim da se lišim tog prava zato što sam predsjednik Republike. Imala sam namjeru da uključim što više predstavnika zakonodavne vlasti u donošenje uredaba, ali oprostite na iskrenosti, procijenila sam da ne biste bili konstruktivan faktor u donošenju brzih rješenja i u rješavanju pitanja važnih za građane", kaže Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, opozicija se nije osvrnula na činjenicu što njeni poslanici kažu da hoće da zaraze poslanike ili kada se neprimjereno dobacuje premijeru Srpske.

"Jeste li saglasni s vašim kolegom koji kaže: 'Hoću sve da vas zarazim'?! Čini mi se da ste jako žalosni što nemate pozicije na nivou BiH, a podsjetiću da niste bili pobjednik izbora kada ste prije nekoliko godina ušli u vlast", poručila je Cvijanovićeva Crnatku.

Ona je ponovila da ništa ne radi mimo poslova i ovlašćenja koje ima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije