BiH

Cvijanović: Niko iz Srpske ne želi sukobe

Cvijanović: Niko iz Srpske ne želi sukobe
Foto: Nezavisne novine | Cvijanović: Niko iz Srpske ne želi sukobe

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, niti bilo ko iz Narodne skupštine, Vlade ili onaj ko odlučuje u Srpskoj ne želi sukobe u BiH.

"U Republici Srpskoj ne postoji neko ko svojim aktivnostima nešto urušava, ugrožava, razbija, uništava i umanjuje u BiH", rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Povodom izjave ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da njegova zemlja "neće samo posmatrati kako Dodik vodi BiH ka sukobu", Cvijanovićeva je rekla da su ideje da neko iz Srpske želi nešto ugroziti u glavama pojedinih diplomata, ali i političara iz Federacije BiH /FBiH/.

"Svi koji vole da upozoravaju, kao što je ambasador SAD, uglavnom prećute sve ono što su potencijalni problemi i prijetnje koje dolaze iz FBiH. Oni nama ne daju da govorimo o nekim bezbjednosnim stvarima kako bi bili riješeni problemi, što je u interesu svih u BiH", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez ispričao je bombastičnu priču o ruskim kampovima u Srpskoj, jer je popularno da se danas priča o Rusima.

"Međutim, pojedine diplomate su se nakostriješile što su naši poslanici sa nivoa BiH, obraćajući se ljudima u Evropskom parlamentu i američkom Kongresu, ukazali na određene bezbjednosne prijetnje zbog činjenice da je FBiH tokom posljednjeg rata dovela strane ratnike koji su činili velika zla, integrisali se u zajednicu, a kada su otišli iz BiH bili su prepoznati u brojnim terorističkim napadima u svijetu. O tome nam ne daju da govorimo", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da ambasade neće da osude okupljanja u Bužimu niti druge činjenice.

"Kada to kažemo, onda oni navode da podrivamo BiH. Ne podrivamo BiH, ali je činjenica da je bilo mnogo terorističkih napada u svijetu koji su ugrožavali i Amerikance i druge, a imali su veze sa BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije