BiH

Cvijanović: Opozicija bespotrebno politizovala raspravu

Cvijanović: Opozicija bespotrebno politizovala raspravu
Foto: N.N. | Cvijanović: Opozicija bespotrebno politizovala raspravu

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, je rekla da joj je žao zbog tragedije koja se desila Davidu Dragičeviću, ali je ustvrdila da su poslanici opozicije bespotrebno politizovali raspravu, da neki zloupotrebljavaju roditeljsku bol i da su optužili Vladu i MUP za nešto što je nadležnost Tužilaštva.

"Smatram da je jako loše da bilo ko iz bilo kojih razloga ili pobuda učestvuje politikanski u raspravi. Vi svi kolektivno promovišete nešto što se zove prijeki sud, i da treba ulica da presuđuje", rekla je ona i dodala da će struka pokazati šta se desilo i utvrditi sve činjenice.

“Mislim da je jako loše da smo ušli u to i da o ovim stvarima raspavljamo na ovaj način”, rekla je ona.

Takođe, navela je da se osjeća jako loše što se mrtvo dijete razvlači na ovaj način, te da je užasava činjenica da neko misli da se nešto krije.

"Neka mi neko objasni kako je moguće da mi jedne druge nazivamio ubicama i saučesnicima ubistva", rekla je ona i dodala da se ne smije na ovakav način prozivati jedne druge, i da ne može da zamisli koja muka može da natjera čovjeka da ljude proziva na takav način.

Rekla je da ne spori okupljanje građanja, ali da ima mnogo nepoznanica.

“Okupljanja se dešavaju i niko nije rekao ni upozorio iako nema saglasnosti i to je g. Čavić dobro primijetio. Ali šta se desi kad okupljanje preraste u pokret? Nemam nikakvu lošu namjeru što ovo pričam”, rekla je ona.

Kasipović: Apelujem na tužilaštva da se što prije dođe do istine

Anton Kasipović, ministar pravde je rekao da apeluje na tužilaštva da se što prije dođe do istine, te da podržava da parlament nekom vrstom parlamentarnog nadzora pomogne da se do nje dođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije