BiH

Cvijanović: Opozicija svjesna da je politički beskorisna

Cvijanović: Opozicija svjesna da je politički beskorisna
Foto: Srna | Cvijanović: Opozicija svjesna da je politički beskorisna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je večeras da je opozicija svjesna da je politički beskorisna.

Cvijanovićeva je u Narodnoj skupštini Republike Srpske napomenula da ona kao predsjednik nema obavezu da konsultuje opoziciju, navodeći da je u jednom momentu pomislila da bi bilo dobro uključiti sve političke partije u konsultacije, te da je procijenila da opozicija ne bi bila korisna u tome.

"Vi ne biste bili korisni u tom procesu. Zato što vi želite da pokažete kako vlast ne radi posao i vama bi to bilo važnije od toga da se uvede neka procedura i omogući olakšica. Izvinte, zadržala sam taj stepen sumnje u vaše dobre namjere kao političara i poslanika. Znam da vam ne bi bilo u političkom interesu da građani dobiju plaćene doprinose za mart, da dobiju minimalac poreze i doprinose za april i da intervenišemo za maj", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je u jednom momentu pomislila da bi bilo dobro uključiti sve političke partije u konsultacije.

"Ponavljam da sam procijenila da vi ne biste bili korisni u tom procesu. Znate zašto? Zato što vi želite da pokažete kako vlast ne radi posao i vama bi to bilo važnije od toga da se uvede neka procedura i omogući olakšica. Izvinite, zadržala sam taj stepen sumnje u vaše dobre namjere kao političara i poslanika. Znam da vam ne bi bilo u političkom interesu da građani dobiju plaćene doprinose za mart, minimalac, poreze i doprinose za april i da Vlada interveniše za maj", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da pred građanima Srpske stoji čisto i da nema čega da se stidi.

"Vi meni da govorite da se stidim, koga, vas, čega? Pred građanima čisto stojim i za razliku od vas sav svoj politički život sam posvetila tome da građanima bude dobro i dobila sam priliku da to pokažem. U politici imate momenat kada samo 'prljate' nekoga, ali i drugi momenat koji je važniji, a to je kada morate pokazati da znate da radite", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, opozicija priča i radi šta hoće, govori funkcionerima Srpske da lažu.

"Zašto niste pobijedili na izborima? Šta mislite ko ste vi? Vi možete da kažete da smo mi bagra!? Vi ste narodni poslanici i takvo ponašanje treba da vam služi na čast. Šta mene briga šta vi mislite, ali kada ste u institucijama onda se ponašajte u skladu sa tim, jer šaljete poruku građanima. Do sada ste je posali naopako", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da opoziciji nije ništa u interesu i da za sve govori da je lopovluk.

"Mi ovdje da trpimo vaš teror!? Sram vas bilo, kakvi ste vi poslanici i ko vam je dao povjerenje. Ovo je sramota za institucije i sram vas bilo šta ovdje dobacujete", navela je predsjednik Republike.

U obraćanju poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću, Cvijanovićeva je rekla da je nedorastao, nezreo i nekulturan čovjek. "Destruktivni ste, a za ono što očekuju građani treba biti konstruktivan. Ovdje liječiti frustracije, neodgojeni ste, ne zaslužujete pažnju i vaše maltretiranje mora da prestane", poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je dodala i da joj poslanik PDP-a Jelena Trivić ne može pričati da se ona treba nečega stiditi.

"Nećete vi meni držati lekcije, ne znam da li to možete svojim studentima, ali mene nemojte prozivati, jer ću i ja vama svašta da odgovorim. Meni nećete držati lekcije, jer tačno znam šta stoji iza svakog poteza u Republici Srpskoj za razliku od vas koji ništa ne znate. Znam tačno šta se moralo raditi u određenom momentu i nisam bila zadojena mržnjom da vodim računa šta vi mislite i radite, jer mi je važnije šta misle i rade građani Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da, kada je riječ o mobilnoj bolnici, ostaje pri stavu da je bilo potrebno nabaviti.

"Poštujem to što ste opozicija i da vam je vlast uvijek kriva, jer postoje zakonitosti u politici, ali da maltretirate, vrijeđate i pričate takve stvari i da meni dobacuje sram vas bilo", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da ima pravo da procijeni da li je neko politički beskorisan.

"A vi da govorite da smo mi bahati i neki kriminalci, bolje bi vam bilo da preispitate svoje ponašanje", zaključila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije