BiH

Cvijanović: Opredijeljeni smo da se u okviru regije dodatno integrišemo

Cvijanović: Opredijeljeni smo da se u okviru regije dodatno integrišemo
Foto: Printscreen/RTRS | Cvijanović: Opredijeljeni smo da se u okviru regije dodatno integrišemo
N.N.

SKOPLJE - Opredijeljeni smo da se u okviru regije dodatno integrišemo, a sve u cilju što bržeg i snažnijeg ekonomskog razvoja, istakla je predsjednica Republike Srpske poslije sastanka sa predsjednikom Privredne komore Sjeverne Makedonije Brankom Azeskim.

"Mnogo je oblasti u kojima privrednici iz Sjeverne Makedonije i Republike Srpske mogu da sarađuju i rade zajedno", istakla je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da je neophodno uz neko dobro političko razumijevanja da Srpska i Sjeverna Makedonija imaju i dobre privredne veze, prenosi RTRS.

"Ovo je prilika da se upoznamo sa uslovima poslovanja, i šta su to potencijalno neke naše šanse. To su iskusni ljudi u poslovima koji odlično poznaju šta su to potencijali u Republici Srpskoj, što znači da će biti sve više investitora u Srpskoj iz Sjeverne Makedonije", dodala je Cvijanović.

Јedna od tema bila je i obostrana saradnja na međunarodnim sajmovima.

"Јedna od stvari koje ćemo raditi, da je Sjeverna Makedonija naš partner u okviru poljoprivrednih sajmova, jer tu imamo tradiciju. Јedan od tih sajmova je onaj u Bijeljini u septembru, koji je regionalnog karaktera i okuplja izlagače iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije... Prezentovali smo naše mogućnosti u razvoju energetskog sektora. Razgovaraćemo i u dodatnim prilika na koji način je organizovana komora u Sjevernoj Makedoniji, kao što je digitalizacija, veza koju su napravili u okviru biznisa, i tu možemo sarađivati u narednom periodu", istakla je Cvijanović.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije