BiH

Cvijanović: Posjeta Arizoni izuzetno uspješna

Cvijanović: Posjeta Arizoni izuzetno uspješna
Foto: N.N. | Cvijanović: Posjeta Arizoni izuzetno uspješna

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je izuzetno uspješnom njenu posjetu američkoj saveznoj državi Arizona, te istakla da je oduševljena načinom na koji je tu organizovana srpska dijaspora, kao i njihovim odnosnom prema Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je za Radio-televiziju Republike Srpske rekla da u Feniksu u Arizoni živi oko 20.000 ljudi srpskog porijekla, koji su okupljeni kroz dvije crkvene opštine i različita udruženja.

"Izuzetno je važno da održavamo institucionale veze sa našom dijasporom, jer svi oni, bez obzira gdje žive u svijetu, zajedno s nama koji živimo u Republici Srpskoj, predstavljaju jedinstveni potencijal Republike i upravo to i jeste moja glavna poruka kad god obilazim naše ljude i kada posjećujem njihove zajednice u inostranstvu", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da srpska dijaspora iskazuje veliko interesovanje da bude uključena u aktivnosti institucija Republike Srpske i da u potpunosti podržava ideju Foruma dijaspore, kao i sve aktivnosti koje Vlada vodi na terenu u različitim državama u kojima oni žive.

"Ova posjeta Feniksu je u funkciji identifikacije naših resursa u inostranstvu i moram reći da sam oduševljena njihovim odnosnom prema Republici, ali i razumijevanju političkih prilika i uopšte praćenja ukupne situacije u Srpskoj, iako žive tako daleko", navela je Cvijanovićeva.

Podsjećajući da Vlada Srpske već nekoliko godina razvija mrežu saradnje sa srpskom dijasporom u okviru evropskih zemalja, SAD i Kanade, Cvijanovićeva je poručila da će ove aktivnosti biti nastavljene.

"Smisao je u tome da to više nisu sporadične, izolovane ili povremene veze i aktivnosti, već vrlo organizovane, ciljane aktivnosti institucija Srpske i uspostavljanje mostova saradnje sa našim ljudima koji žive izvan Srpske i ove aktivnosti biće nastavljene", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije