BiH

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Region mora tijesno sarađivati

Cvijanović: Region mora tijesno sarađivati
Foto: N.N. | Cvijanović: Region mora tijesno sarađivati
Srna

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da predstoji težak period kada je riječ o migrantskoj krizi i da je krajnje vrijeme da zemlje regiona tješnjom saradnjom pokušaju rješavati probleme.

"Nažalost, dogovor koji je EU imala s Turskom nije uspio zbog raznih razloga. Mi možemo žaliti zbog toga, međutim problem je ako se ovo mjesto napravi stacionarom za migrante. Evropa je neka granice zatvorila, a neke preko kojih su oni došli nije, i to predstavlja problem. Vidjeli smo reagovanja iz Grčke i biće mnogo problema. To treba biti opomena za sve u regionu da moramo tijesno sarađivati", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona smatra da u BiH još ne postoji svijest o pravoj opasnosti migrantske krize i šta to sve znači za njene građane, kao i za Evropu.

Prema njenim riječima, za Evropu je, ipak, lakše jer se oni hermetički zatvaraju i nalaze način da zaštite sebe i svoje stanovništvo, svoju privredu i bezbjednost u krajnjem slučaju.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je 29. februara da je njegova zemlja otvorila granice prema Evropi za sirijske izbjeglice zbog nedovoljne pomoći.

Stotine migranata od tada su se okupile na granici Turske i Grčke i pokušavaju da pređu u ovu članicu EU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije