BiH

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Srpska će nastaviti da traje za sva vremena

Cvijanović: Srpska će nastaviti da traje za sva vremena
Foto: Vladimir Stojaković | Cvijanović: Srpska će nastaviti da traje za sva vremena
Uroš Vukić

​BANAJLUKA - Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, rekla je da Srpska traje 28 godina te da će nastaviti da traje za sva vremena.

"Danas smo ponosni na Republiku Srpsku koja svakim danom izgleda modernija ali to nije bilo nimalo lako posebno ne u okruženju kakvo je Bosna i Hercegovina", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je pred Srpskom veliki posao te da Srpska želi čvrste i neraskidive veze sa Srbijom koja joj je oslonac ali i da se ne smije izostaviti iz vida da je Republika Srpska mnogima trn u oku te da mnogima smeta to što je Republika Srpska nastala u miru.

Cvijanovićeva je rekla da je Srpska nastala, i institucije dobila u miru za razliku od Federacije koja je nastala u ratu.

"BiH u kojoj se poštuju institucije nama nije smetnja ali naš prioritet je Republika Srpska. Zalažemo se za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma", rekla je Cvijanovićeva.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije