BiH

Cvijanović: U Srpsku ugrađene vrijednosti antifašističke borbe

Cvijanović: U Srpsku ugrađene vrijednosti antifašističke borbe
Foto: Arhiva | Cvijanović: U Srpsku ugrađene vrijednosti antifašističke borbe
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki građanima Republike Srpske povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, istakla je da su Srbi ponosni što su kao jedna od pobjedničkih nacija učestvovali u bespoštednoj borbi za slobodu, pobjedi nad silama mraka, pravde nad zlom.

"Nemjerljiva žrtva koju je podnio srpski narod obavezuje nas da se nikada ne odreknemo slavne istorije, ideala i vrijednosti čije su tekovine duboko utkane u naše društvo koje baštini slobodu, mir i toleranciju", naveka je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je ukazala da Drugi svjetski rat predstavlja najveći i po obimu stradanja najtragičniji oružani sukob u istoriji čovječanstva.

"Na ovaj najsvjetliji istorijski datum, s ponosom se sjećamo uloge našeg naroda u stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta i njegovog značajnog doprinosa velikoj pobjedi čovječanstva nad nacizmom i fašizmom", navodi se u čestitki.

Ona je istakla da Srpska, u koju su ugrađene vrijednosti antifašističke borbe i odbrambeno-otadžbinskog rata, ostaje posvećena slobodarskim idejama, borbi za bolje društvo i težnji ka savremenim civilizacijskim vrijednostima. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije