BiH

Cvijanović: Za vrijeme Ivanićevog mandata jedino smanjenje penzija u istoriji Srpske

Cvijanović: Za vrijeme Ivanićevog mandata jedino smanjenje penzija u istoriji Srpske
Foto: N.N. | Cvijanović: Za vrijeme Ivanićevog mandata jedino smanjenje penzija u istoriji Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da "ova vlada, za razliku od neozbiljnog /predsjednika PDP/ Branislava Borenovića, ne laže penzionere i ostale građane, a pogotovo ih ne maltretira iz Sarajeva, već provodi ono što je s njima dogovorila".

"Kad već u PDP-u znaju kako povećati penzije za 22 odsto u jednoj godini, što su ih onda smanjivali za vrijeme svoje vlasti", upitala je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše Borenovićeve izjave o položaju penzionera u Srpskoj, premijer Srpske je rekla da je Borenović najmanje pozvan da priča o penzionerima i da im obećava bajke, jer je tadašnji predsjednik PDP-a Mladen Ivanić bio jedini predsjednik Vlade u istoriji Republike Srpske koji je smanjio penzije.

"Za vrijeme vladavine SDS-PDP penzije su isplaćivane po koeficijentu 0,57, što znači da su penzionerima oduzimali i od onog malo što su im davali. Tu nepravdu ispravio je Milorad Dodik kad je došao na čelo Vlade. Penzije su i dalje niske, ali su od januara 2016. godine redovne i čak se isplaćuju i prije predviđenog roka", podsjetila je premijer Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je "za razliku od Borenovićeve demagogije i lažnih predizbornih obećanja", ova vlada, uprkos teškim vremenima i činjenici da su PDP, SDS i NDP, sjedeći u svojim sarajevskim foteljama blokirali 750 miliona KM namijenjenih građanima Srpske, uspjela da postepeno povećava penzije i postigne njihovo ukupno povećanje više od 17,5 odsto.

"Ovdje nećemo stati, jer je naše opredjeljenje da postepeno u kontinuitetu povećavamo pezije i ubuduće", najavila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da "što se tiče Borenovićevog pokušaja da 'nacrta' Mladena Ivanića kao čovjeka neke navodne sigurnosti ili izvjesnosti, on je za svog mandata u Predsjedništvu BiH dokazao jedino da su sigurni samo oni koji atakuju na Republiku Srpsku".

Cvijanovićeva je ocijenila da je Mladen Ivanić najodgovorniji za sve ono što je kadar SDS-a, PDP-a i NDP-a radio u protekle tri godine u Sarajevu i za štetu koju su nanosili institucijama i građanima Srpske.

"Nisu oni mimo Ivanića blokirali novac koji pripada građanima Srpske, niti su bez njegovog odobrenja po bijelom svijetu blatili njene institucije, niti su mimo njega pravili priču o izmišljenim paravojnim formacijama. Nisu oni mimo Ivanića pravili ni pravosudnu hajku protiv funkcionera Srpske, niti su se mimo njega dešavale sve ludosti kojih smo se nagledali i naslušali za vrijeme ove sramotne vlasti u Sarajevu koju čine SDS, PDP i NDP", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije