BiH

Cvijanovićeva razgovarala sa Eskobarom i Palmerom

Cvijanovićeva razgovarala sa Eskobarom i Palmerom
Foto: Kabinet predsjednika RS | Cvijanovićeva razgovarala sa Eskobarom i Palmerom

VAŠINGTON - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na današnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom predsjednika SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu ukazala je na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Predsjednik Srpske je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi "Otvoreni Balkan", kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Tokom susreta da američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metju Palmerom razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsjednik Republike Srpske je ponovila stavove Srpske o ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbijediti legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije