BiH

Cvijanovićeva razgovarala sa liderima iz regiona

Cvijanovićeva razgovarala sa liderima iz regiona
Foto: Instagram / Printscreen | Cvijanovićeva razgovarala sa liderima iz regiona

KIŠINJEV - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Kišinjevu sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Grčke Katerinom Sakelaropulu, kao i predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom, uoči Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Cvijanovićeva je objavila na "Instagramu" da je sa liderima zemalja regiona razgovarala o aktuelnim regionalnim pitanjima.

U Moldaviji je danas počeo Drugi samit Evropske političke zajednice, tokom kojeg će biti riječi o miru, bezbjednosti i energetici.

Evropska politička zajednica je platforma koja je uspostavljena prošle godine, na inicijativu predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH danas je takođe razgovarala i sa predsjednikom Vlade Mađarske, Orbanom Viktorom.

"Prijateljski susret u Kišinjevu i, kao i uvijek, prijatan i sadržajan razgovor sa predsjednikom Vlade Mađarske", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Drugi samit Evropske političke zajednice okupio je lidere 47 država, 27 članica EU i još 20 zemalja, sa cijelog kontinenta, u Mimi tvrđavi u selu Bulboaka kod Kišinjeva u Moldaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije