BiH

Cvijanovićeva razgovarala sa predsjednikom Generalne skupštine UN

Cvijanovićeva razgovarala sa predsjednikom Generalne skupštine UN
Foto: Instagram/zeljka.cvijanovic | Cvijanovićeva razgovarala sa predsjednikom Generalne skupštine UN

NJUJORK - Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Njujorku sa predsjednikom Generalne skupštine UN Čabom Korošijem, sa kojim je razgovarala o globalnim temama, te aktuelnim političkim prilikama u BiH i regionu.

Tokom sastanka, održanog na marginama Konferencije "Voda za održivi razvitak", sagovornici su ukazali na značaj racionalnog upravljanja vodama, te na neophodnost zajedničkog angažmana, s ciljem obezbjeđivanja adekvatnih sanitarnih uslovai dovoljno pitke vode u cijelom svijetu.

Cvijanovićeva, koja je i srpski član Predsjedništva BiH, istakla je da je dosljedno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije različitih nivoa vlasti od suštinskog značaja za očuvanje političke i institucionalne stabilnosti u BiH. Iskazala je opredijeljenost ka jačanju regionalne saradnje, te realizaciji zajedničkih projekata, s ciljem bržeg ekonomskog razvitka i boljeg infrastrukturnog povezivanja u okviru regije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ona je danas u Njujorku posjetila Crkvu Svetog Save na Menhetnu. Izrazila uvjerenost je da će ovaj hram, koji je 2016. godine teško oštećen u požaru, uz pomoć vjernog naroda i posvećenost sveštenstva uskoro ponovo dobiti stari sjaj.

"Gdje god da sam, uvijek sa posebnim zadovoljstvom posjećujem mjesta našeg nacionalnog i duhovnog okupljanja. Jedno od takvih mjesta u Njujorku je Crkva Svetog Save na Menhetnu", navela je Cvijanovićeva na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije