BiH

Cvijanovićeva sa Ilahijem: Vlada opredijeljena za unapređenje privrednog ambijenta

Cvijanovićeva sa Ilahijem: Vlada opredijeljena za unapređenje privrednog ambijenta
Foto: Vlada RS | Cvijanovićeva sa Ilahijem: Vlada opredijeljena za unapređenje privrednog ambijenta

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske opredijeljena za nastavak realizacije mjera koje će doprinijeti dodatnoj fiskalnoj stabilnosti, te unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta Republike Srpske, rekla je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom sastanka sa kabinetu sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio šef Misije MMF-a za BiH Nadim Ilahi, razgovarano je o ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, u kontekstu realizacije aktuelnog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, saopšteno je iz Vlade RS.

Cvijanovićeva i Ilahi su ocijenili da su reformske mjere, koje Vlada Srpske provodi u skladu sa Pismom namjere, dale pozitivne rezultate čemu u prilog govori i ostvareni ekonomski rast, te dali punu podršku Prijedlogu Rebalansa Budžeta Republike Srpske.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja Vlade Srpske i MMF-a bila dobra, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će korektna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Francisko Parodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije