BiH

Cvijanovićeva se sastala sa ambasadorom Grčke u BiH

Cvijanovićeva se sastala sa ambasadorom Grčke u BiH
Foto: N.N. | Cvijanovićeva se sastala sa ambasadorom Grčke u BiH

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenje o političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj, kao i drugim aktuelnim temama u BiH i regionu.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima jačanja svih vidova saradnje između Republike Srpske i Republike Grčke, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Sagovornici su ocijenili da su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dobar temelj za nadogradnju kulturnih veza, postojeće ekonomske saradnje, kao i realizaciju konkretnih ekonomskih projekata.

S ciljem jačanja srpsko-grčkih veza, predsjednica Cvijanović je istakla zalaganje Predstavništva Republike Srpske u Solunu koje aktivno radi na promociji kulturnih, ekonomskih i privrednih potencijala Republike Srpske.

Predsjednica Republike, ovom prilikom, zahvalila se bratskom grčkom narodu na nesebičnoj pomoći koju su Republici Srpskoj i srpskom narodu pružali u teškim trenucima, a novoimenovanom ambasadoru poželjela srdačnu dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan nastupajući mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije