BiH

Cvijanovićeva traži ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH

Cvijanovićeva traži ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Cvijanovićeva uputila inicijativu za ukidanje službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH
Srna

​SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, rekao je Srni savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Saša Aulić.

"Bez prethodnog usaglašavanja nije moguće da bilo koji član Predsjedništva iznosi stavove niti informacije u ime institucije Predsjedništva, što je pokušao Denis Bećirović, uzurpirajući nadležnost u namjeri da na temi odbrane prikupi jeftini politički poen", rekao je Aulić.

Prema njegovim riječima, to što je saopštenje naknadno preimenovano u kabinetsko, ni dalje ne znači da pravo saopštavanja nakon sjednice Predsjedništva pripada bilo kojem kabinetu pojedinačno, čak i da je Kabinet predsjedavajućeg.

"S obzirom na skandalozno ponašanje Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva, srpski član i predsjedavajuća je uputila inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH čiji bi dosadašnji radnici, s ciljem zaštite njihovih prava, bili raspoređeni na druga radna mjesta u okviru iste institucije", rekao je Aulić.

On je istakao da je bošnjački član Predsjedništva grubo prekršio dosadašnju praksu, po kojoj se saopštenja sa sjednica Predsjedništva i zajedničkih sastanaka usklađuju tri kabineta.

"Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, to znači da će ubuduće tri kabineta slati tri saopštenja sa istog sastanka ili sjednice", rekao je Aulić.

On je naglasio da je BiH zemlja koja počiva na temelju konsenzusa i dogovora, a ne na uzurpaciji prava i kršenju procedura, što je praksa koja bi morala važiti i u Predsjedništvu BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije