BiH

DEMOS samostalno za odbornike, sa SNSD-om za gradonačelnike i načelnike

DEMOS samostalno za odbornike, sa SNSD-om za gradonačelnike i načelnike
Foto: N.N. | DEMOS samostalno za odbornike, sa SNSD-om za gradonačelnike i načelnike

BANJALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da ova stranka još nije donijela konačne odluke, ali je sigurno da će na lokalne izbore ići samostalno za odbornike u svim lokalnim zajednicama, a u koaliciji sa SNSD-om na lokalnim nivoima za pozicije gradonačelnika i načelnika.

Čubrilović je izrazio zadovoljstvo zbog ozbiljnog rada na terenu u gotovo svim lokalnim zajednicama i istakao da skupovi koji se organizuju pokazuju da Demos ima perspektivu.

On je naglasio da je Demosu glavni koalicioni partner SNSD, koji je dominantna politička opcija u Republici Srpskoj i BiH.

"Demos poštuje koalicioni sporazum i glasamo za kadar DNS-a koji je dobio određene pozicije. Tu ne vidim nikakav problem", rekao je Čubrilović sinoć za ATV.

Kada je riječ o situaciji u Bijeljini i nedavno potpisanom sporazumu Demosa sa SNSD-om, Čubrilović je istakao da će sa SNSD-om biti dogovarani dalji koraci o nastupu na izborima u tom gradu, koji se neće razlikovati od ostalih lokalnih zajednica.

"Mićo Mićić je jedna od najznačajnijih političkih figura unutar Bijeljine i nije ni čudo što se oko njega vode pregovori kojoj strani će se prikloniti. Mi smo potpisali podršku SNSD-u i Bijeljina se, što se nas tiče, ni po čemu neće razlikovati od ostalih lokalnih zajednica", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije