BiH

DF pozvao lidere partija ljevice na nastavak pregovora: SDP se dvoumi za sastanak

DF pozvao lidere partija ljevice na nastavak pregovora: SDP se dvoumi za sastanak
Foto: N.N. | DF pozvao lidere partija ljevice na nastavak pregovora: SDP se dvoumi za sastanak

SARAJEVO - Nakon iznesenih zaključaka Socijaldemokratske partije (SDP) mi ne smatramo da je kraj priče, jer želimo da dogovorimo model zajedničkog nastupa na izborima, što je najmanje do čega treba da dođemo.

Ovo je danas za "Nezavisne" izjavio Dženan Đonglagić, potpredsjednik Demokratske fronte (DF), dan nakon što je SDP odbio prijedloge ove partije, a koji su, između ostalog, podrazumijevali gašenje postojećih stranaka ljevice, brisanje grbova i simbola te formiranje potpuno nove stranke, s novim obilježjima.

Đonlagić kaže da je DF uputio pozive na današnji sastanak SDP-u, Građanskom savezu (GS) i Našoj stranci (NS).

"Ako su naši prijedlozi nešto što se sada odbija, onda nikako ne smijemo propustiti priliku da dogovorimo model zajedničkog nastupa na izborima", rekao je Đonlagić.

On je zaključio kako nije realan prijedlog SDP-a da se DF i ostale partije faktički utope u SDP, te da preostaje dogovor o modelu zajedničkog nastupa. 

Danas smo u više navrata pokušali da dobijemo stav SDP-a o novom pozivu DF-a, odnosno o današnjem sastanku, s ključnim pitanjem da li će se odazvati. No, nakon što smo ostali uskraćeni za odgovor, iako smo na njemu insistirali, politički direktor SDP-a Damir Mašić nam je kratko poručio kako prvo treba vidjeti da li će sastanka uopće biti.

Iz GS-a su pozdravili prijedloge SDP-a i DF-a te ih pozvali na smirivanje nepotrebnih tenzija.

Peđa Kojović, predsjednik Naše stranke, rekao je da nema nikakav komentar sve dok se ne završi sjednica Predsjedništva NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije