BiH

DNS Gradiška: Nije data podrška Maleševiću da glasa za smjenu Čubrilovića

DNS Gradiška: Nije data podrška Maleševiću da glasa za smjenu Čubrilovića
Foto: N.N. | DNS Gradiška: Nije data podrška Maleševiću da glasa za smjenu Čubrilovića

GRADIŠKA - Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška saopštilo je danas da ovaj odbor nije zauzeo zvaničan stav, niti dao podršku predsjedniku Regionalnog odbora DNS-a Lijevče Danetu Maleševiću da glasa za odluku Predsjedništva DNS-a o smjeni zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića.

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška predložilo je danas sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke na kojoj bi bila razmatrana odluka o Čubrilovićevoj smjeni.

U saopštenju se navodi da predlažu da na toj sjednici budu analizirani i rezultati rada DNS-a na proteklim izborima i donesen stav o eventualnim saznanjima da su pojedini kandidati na listama DNS-a narušili odnose u koaliciji DNS-SNSD-SP podržavajući na terenu kandidate Saveza za pobjedu za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Odlučivanjem u skladu sa Statutom DNS-a i razmatranjem važnih pitanja na sjednici Glavnog odbora DNS-a, uz prethodno pribavljanje mišljenja gradskih i opštinskih odbora stranke, biće postignuto potrebno jedinstvo stranke", smatraju u Predsjedništvu Opštinskog odbora DNS Gradiška.

Iz Pala jednoglasna podrška Nedeljku Čubriloviću

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Pale osudilo je danas odluku Predsjedništva ove stranke o smjeni zamjenika predsjednika DNS-a Nedeljka Čubrilovića i jednoglasno mu dalo podršku.

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Pale zatražilo je da što prije bude održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će, kako navode u saopštenju, sramna odluka Predsjedništva biti poništena.

"Smatramo da se na ovaj način nanosi velika šteta ugledu DNS-a i narušavaju osnovni principi djelovanja stranke", ističe se u saopštenju.

Iz Predsjedništva paljanskog DNS-a dodaju da ovi događaji zahtijevaju i hitno održavanje vanredne stranačke skupštine na kojoj bi bili razriješeni svi koji su na prethodnim izborima radili ili rade protiv interesa stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije