BiH

DNS će podržati odluke usmjerene na razvoj Srpske

DNS će podržati odluke usmjerene na razvoj Srpske
Foto: N.N. | DNS će podržati odluke usmjerene na razvoj Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora DNS–a Nedeljko Čubrilović rekao je da će ova partija u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati odluke usmjerene ka razvoju Republike Srpske.

Čubrilović, koji je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je novinarima u Banjaluci da vjeruje da Vlada ima kvalitetna obrazloženja i namjere u vezi sa zaduženjima.

On je istakao je da je riječ o obezbjeđenju kreditnih linija i finansijskih sredstava za razvojne projekte i investicije, bez kojih se ništa pozitivno ne može dešavati.

"Uvjeren sam da taj novac ne ide u budžetsku potrošnju, koja nema svoj povrat. Onako kao je program predstavljen, mislim da to ima smisla", rekao je Čubrilović.

On je dodao da je DNS dio skupštinske većine, te da podržava Vladu koja je pripremila ovu odluku.

Čubrilović je rekao da ima u pisanoj formi informaciju da je Vlada Srpske zbog dorade povukla iz skupštinske procedure Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

"Da li je to urađeno zbog provjere svog stava kod korisnika ili kod male privrede – to ne mogu da potvrdim, ali sigurno je da će taj zakon ugledati svjetlost dana vrlo brzo", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije