BiH

Damjanović: SPS će insistirati na izjednačavanju statusa policajaca u KPZ sa službenicima MUP-a

Damjanović: SPS će insistirati na izjednačavanju statusa policajaca u KPZ sa službenicima MUP-a
Foto: Ustupljena fotografija | Damjanovićeva: SPS će insistirati na izjednačavanju statusa policajaca u KPZ sa službenicima MUP-a

Narodni poslanik Socijalističke partije Srpske, Tamara Damjanović, tokom današnje rasprave o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija, iznijela je stav SPS-a, koja se zalaže za izjednačavanje statusa policajaca u kazneno - popravnim ustanovama sa pripadnicima MUP-a.

"Socijalistička partija Srpske je ranije, dok je zakon bio u formi nacrta, predlagala izjednačavanje statusa policajaca u kazneno - popravnim ustanovama sa pripadnicima MUP-a i sudske policije, što je opravdano jer navedeni pripadnici policije provode radni vijek u otežanim uslovima", izjavila je Damjanovićeva.

"Iako prijedlozi naše partije nisu uvaženi, i dalje ćemo insistirati da se  prava ovlašćenih službenih lica koja rade u KPU u Republici Srpskoj izjednače sa pravima službenih lica zaposlenih u MUP-u Srpske. Zaposleni u srodnim djelatnostima treba da imaju ista prava, stoga sam uvjerena da će ovaj objektivno dobar prijedlog SPS-a biti prihvaćen u narednom periodu", zaključila je Damjanovićeva, poslanik SPS-a.

Ministar pravde, Miloš Bukejlović, tokom završne riječi izrazio je svoje slaganje i pohvalio prijedloge SPS-a, za koje je rekao da će biti detaljno razmotreni u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije