BiH

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala je sve lošije

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala je sve lošije
Foto: N.N. | Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala je sve lošije

BEOGRAD - Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je sve lošije, a haški ljekari nisu dali objašnjenje zbog čega mu u posljednjih nekoliko nedjelja jako otiču noge, izjavio je Srni generalov sin Darko Mladić.

Darko Mladić kaže da je njegov otac malaksao i da osjeća konstantan zamor.

"Mi za sada ne znamo zbog čega dolazi do oticanja nogu. To može da budu i bubrezi i srce i svašta nešto. Oni su obavestili njega i nas da nije ništa strašno i da treba da unosi manje soli, iako on skoro uopšte ne unosi so. Taj savet stalno ponavljaju", rekao je Darko Mladić.

On je naglasio da je njegov otac dobio neke ortopedske čarape, čijim nošenjem se otok povuče, ali se ukoliko ih ne nosi otok vraća, što mu onemogućava kretanje.

Darko Mladić je rekao da su haški doktori generalu Mladiću mijenjali terapiju, ali da odbrana i porodica nemaju informaciju šta su mu konkretno promijenili.

"Advokati su samo dobili dokumentaciju koju dobijaju na nedeljnom ili na dvonedeljnom nivou i tamo ne piše ništa specijalno, bar mi nismo videli. Sa lekarima pokušavamo da dobijemo više informacija", rekao je Darko Mladić.

Darko Mladić kaže da zdravstveno stanje ne deprimira generala Mladića, ali da je on sve slabiji.

On je rekao da je porodica i danas uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa u stalnom kontaktu sa generalom Mladićem i da se trudi da mu olakšaju situaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije