BiH

Pratite nas na Google news

Dautbašić od BiH traži 164.000 KM odštete

Dautbašić od BiH traži 164.000 KM odštete
Foto: N.N. | Dautbašić od BiH traži 164.000 KM odštete
N.N.

SARAJEVO - Bakir Dautbašić, bivši sekretar Ministarstva bezbjednosti BiH, tužbom protiv BiH traži naknadu štete od 164.000 KM jer je zbog hapšenja ostao bez ministarske pozicije.

Na glavnom pretresu, svjedoci su govorili o šteti pretrpljenoj po više osnova zbog pritvora, mjera zabrane i sudskog postupka koji je vođen protiv njega, a koji je na kraju okončan oslobađajućom presudom. Svjedoci su rekli da je u decembru 2015. godine SBB odlučio da Dautbašića predloži za ministra prometa i komunikacija BiH, a u dokumentu ove stranke se navodi da je taj prijedlog upućen Savjetu ministara BiH 11. januara 2016. godine, na dan hapšenja Dautbašića.

Nedeljko Timarac, vještak ekonomske struke, izračunao je da razlika između primanja iznosi 164.148 KM po osnovu neto plata, regresa te poreza i doprinosa.

Pored toga, Dautbašić za naknadu nematerijalne štete po osnovu duševne boli tužbom traži 17.550 KM.

(Birn)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije