BiH

Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?

Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?
Foto: N.N. | Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?

SARAJEVO - Poslanik HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Diana Zelenika ima velike šanse da bude kandidatkinja za funkciju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda s obzirom na neupitnu podršku predsjednika stranke Ilije Cvitanovića.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović koji je kazao da je za njega Diana Zelenika favorit s obzirom na njen dosadašnji rad u Parlamentu i u stranci.

"Realno je da je Diana Zelenika, s obzirom na svoj dosadašnji rad u Parlamentu i doprinos razvoju stranke, zahvaljujući i tome što je kao doktorica duže vremena prepoznata kao transparentna liječnica i osoba koja je apsolutno protiv bilo kakvih nezakonitih radnji. I kao žena, to je poruka i iskorak u bh. društvu. Što se mene tiče kao predsjednika stranke bio bih sretan da ona bude naš kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda", izjavio je Cvitanović.

On je istakao da bi Zelenika bez problema parirala u izbornoj utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Diana Zelenika je od svih kandidata koji su prezentirani javnosti, bar za mene, najbolji kandidat i sigurno bi najkvalitetnije, najtransparentnije i najodgovornije obnašala funkciju u Predsjedništvu BiH", smatra Cvitanović koji će u narednim danima obaviti razgovor sa Zelenikom, nakon čega će biti poznato ko će se u oktobru boriti da na funkciji kolektivnog šefa države iz reda hrvatskog naroda zamijeni Dragana Čovića.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije