BiH

Pratite nas na Google news

Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?

Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?
Foto: N.N. | Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?
N.N.

SARAJEVO - Poslanik HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Diana Zelenika ima velike šanse da bude kandidatkinja za funkciju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda s obzirom na neupitnu podršku predsjednika stranke Ilije Cvitanovića.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović koji je kazao da je za njega Diana Zelenika favorit s obzirom na njen dosadašnji rad u Parlamentu i u stranci.

"Realno je da je Diana Zelenika, s obzirom na svoj dosadašnji rad u Parlamentu i doprinos razvoju stranke, zahvaljujući i tome što je kao doktorica duže vremena prepoznata kao transparentna liječnica i osoba koja je apsolutno protiv bilo kakvih nezakonitih radnji. I kao žena, to je poruka i iskorak u bh. društvu. Što se mene tiče kao predsjednika stranke bio bih sretan da ona bude naš kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda", izjavio je Cvitanović.

On je istakao da bi Zelenika bez problema parirala u izbornoj utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Diana Zelenika je od svih kandidata koji su prezentirani javnosti, bar za mene, najbolji kandidat i sigurno bi najkvalitetnije, najtransparentnije i najodgovornije obnašala funkciju u Predsjedništvu BiH", smatra Cvitanović koji će u narednim danima obaviti razgovor sa Zelenikom, nakon čega će biti poznato ko će se u oktobru boriti da na funkciji kolektivnog šefa države iz reda hrvatskog naroda zamijeni Dragana Čovića.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije