BiH

Disciplinski postupak protiv radnika Ministarstva zbog Twitter objave o "pravim Banjalučanima"

Disciplinski postupak protiv radnika Ministarstva zbog Twitter objave o "pravim Banjalučanima"
Foto: Twitter/Printscreen | Disciplinski postupak protiv radnika Ministarstva zbog Twitter objave o "pravim Banjalučanima"

BANJALUKA - Damjanu Trniću, radniku Ministarstva finansija Republike Srpske, koji je objavom na Twitteru o "pravim Banjalučanima" izazvao bijes javnosti, prijeti disciplinski postupak, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

"Pravi Banjalučani su samo oni koji su rođeni i žive od prvog dana u Banja Luci, a bar jedna generacija iza njih ( odnosno roditelji) također moraju imati te 'uslove'. Ovi ostali su svi 'fejk', a sve ih je više...", doslovno, bez korekcija pravopisnih grešaka, glasi Trnićeva objava, nakon koje se "izvinuo", a potom zaključao profil.

Kako je "Nezavisnim novinama" potvrđeno iz Ministarstva finansija Republike Srpske, Trnić je po osnovu ugovora na određeno vrijeme od 1. jula ove godine zaposlen na poslovima stručnog saradnika za računovodstvene operacije na nivou Glavne knjige trezora, sa srednjom stručnom spremom.

Upoznat je, rečeno nam je, sa Kodeksom ponašanja državnih službenika, kao i da je istupanje svakog pojedinca njegova lična odgovornost, koja sa sobom može snositi posljedice, jer se državni službenik svojim istupima ne smije ponašati na način da šteti ugledu službe.

"O uočenim nepravilnostima je informisan nadležni rukovodilac, koji će u skladu sa pozitivno pravnim propisima pokrenuti Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka radi utvrđivanja činjenica i odgovornosti", rekli su iz Ministarstva finansija RS.

Naglašavaju da stavove zaposlenih u Ministarstvu finansija izneseni na društvenim mrežama ne predstavljaju zvanične stavove Ministarstva finansija Republike Srpske, jer se kao zvanični komunikacioni kanali koriste službena saopštenja, izjave ministra i pomoćnika ministra, kao i lica koja institucija odredi za iznošenje zvaničnih stavova.

"Takođe, zvanični komunikacioni kanal je internet stranica Ministarstva finansija, kao i komunikacioni kanali Vlade Republike Srpske: Twitter, YouTube, Instagram i Facebook nalog Vlade Republike Srpske", rekli su iz Ministarstva finansija RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije