BiH

Đokić: Naš cilj je razvijenija i ekonomski snažnija Srpska

Đokić: Naš cilj je razvijenija i ekonomski snažnija Srpska
Foto: Srna | Đokić: Naš cilj je razvijenija i ekonomski snažnija Srpska
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da je cilj ove stranke razvijenija i ekonomski snažnija Republika Srpska, koja će biti u stanju da odgovori izazovima vremena koje dolazi.

Predstavljajući manifest Socijalističke partije na Izvršnom odboru stranke u Banjaluci, Đokić je naglasio da ovim dokumentom socijalisti daju odgovor na pitanja šta treba raditi u ekonomskom životu u svim opštinama Srpske da bi one bile razvijenije i naprednije.

"Manifest Socijalističke partije je dokument sa principima i politikama, vizija za buduće vrijeme, vizija onoga što treba da se desi u svim gradovima i opštinama u Srpskoj, ali i drugim dijelovima BiH", poručio je Đokić.

On je naveo da socijalisti žele da se izbore da Srpska i dalje bude društvo koje će se zasnivati na principima socijalne pravde i ravnopravnosti, što znači da svaka opština i grad budu na jednak način podsticani u razvoju.

"Želimo da naš narod u ruralnim područjima ostane da tu živi, ne zato što mora, nego zato što će mu tamo biti dobro. To znači da razvijamo novu politiku ruralnog, ali i demografskog razvoja", poručio je Đokić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska može trajati ako u njoj svi budu jednaki, ravnopravni i slobodni.

"Treba nam politika kvalitetnijeg upravljanja resursima kojim raspolažemo, da na tome gradimo ekonomiju. Tu prije svega mislim na razvoj energetskog sektora, gdje Republika Srpska ima sve preduslove da bude prvak u regionu", napomenuo je Đokić.

On je dodao da je drugi važan resurs poljoprivredno zemljište, a zatim šume, kao i turizam.

Đokić je pozvao socijaliste da u predstojećim mjesecima priđu svim građanima u Srpskoj, da ih upoznaju sa sadržajem manifesta, da predstave ljude koji će biti nosioci politika ove stranke.

"Socijalistička partija je ponosna na svoje ljude, odbornike, funkcionere, zaposlene u institucijama sistema, gdje marljivo i odgovorno rade svoj posao. Naš sljedeći cilj je da rezultati koje ćemo ostvariti budu više od onoga što prije izbora ljudima ponudimo", poručio je Đokić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije