BiH

Đokić: Srpska će izvršiti sve svoje i međunarodne finansijske obaveze

Đokić: Srpska će izvršiti sve svoje i međunarodne finansijske obaveze
Foto: Arhiva | Đokić: Srpska će izvršiti sve svoje i međunarodne finansijske obaveze

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će Srpska ispuniti sve svoje i međunarodne finansijske obaveze, budući da ima izvore finansiranja koji su u ovoj godini veći u odnosu na prošlu i bilježi ukupan rast bruto domaćeg proizvoda /BDP/.

Đokić je istakao da u Republici Srpskoj neće biti smanjenja plata, penzija niti drugih socijalnih davanja iz republičkog budžeta.

On je napomenuo da je Republika Srpska dostigla vrijednost BDP-a od oko 14,5 milijardi KM, a obim zaduženosti je oko 41 odsto, dok je dopušteno 60 odsto.

Govoreći o odnosima Republike Srpske i Srbija, Đokić je ocijenio da je saradnja dobra u svakom pogledu, posebno kroz rad institucija.

"Drago mi je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u institucionalnom smislu ima kontinuiranu komunikaciju sa vrhom Srbije", izjavio je Đokić večeras za RTRS.

On je istakao da se moraju prepoznati nacionalni i državni interesi oko kojih se srpski narod okupljao, a i danas se okuplja, te naglasio da Srbija uvijek pomaže i prati Republiku Srpsku i daje joj slobodu da izabere.

Prema njegovim riječima, Kosovo i Metohija je duša srpskog naroda, iz kojeg Srbi crpe duhovnu snagu i nikad Srbija i srpski narod neće priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Povodom predstojećeg obilježavanja 30 godina Socijalističke partije /SP/ u Banjaluci 17. juna, Đokić, koji je i predsjednik SP-a, rekao je da će ta stranka nastaviti da se bori za društvo socijalne pravde i za propise koji će doprinositi socijalnoj potrebi stanovništva.

On je rekao da će obilježavanju 30 godina jubileja prisustvovati više od 1.000 učesnika, među kojima osnivači partije i nova struktura u stranci, ističući da je potpuno siguran u budućnost SP-a na ovim prostorima.

"Siguran sam da će ovom događaju prisustvovati i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić", rekao je Đokić.

Đokić je istakao da je zadovoljan političkim statusom Socijalističke partije, koju smatra važnim stubom Republike Srpske, koja je uvijek bila posvećena pitanjima razvoja, stavljajući u prvi plan Srpsku i njene interese, nikad stranačke, kao i da se uvijek zalagala za mir i sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije